Dairy Chain Friesland opgericht

Het Friese onderwijs en partijen uit het bedrijfsleven investeren samen de komende zes jaar 15 tot 20 miljoen euro in een Dairy Chain Friesland.

De initiatiefnemers willen met het geld de infrastructuur verbeteren voor scholen en bedrijven om de sector te faciliteren bij innovaties en de uitvoering van onderzoek.

Ook een kwaliteitsslag in het onderwijs, waar zowel studenten als werkenden gebruik van kunnen maken, maakt deel uit van het plan. Bij de uitvoering is kennisontwikkeling en kennisverspreiding in de hele zuivelketen een belangrijke pijler.

Initiatiefnemers

Initiatiefnemers zijn Hogeschool Van Hall Larenstein, NHL Hogeschool, Nordwin College, Friesland College, Dairy Campus, University Campus, FrieslandCampina, Innexus (netwerk Food-bedrijven Noord Nederland), provincie Fryslân en gemeenten Leeuwarden en Heerenveen.

'Dairy Chain Friesland' sorteert voor op het onlangs aangekondigde Techniekpact Noord Nederland. Dat geldt ook voor de verwerving van Europese middelen van het door Noord Nederland opgestelde Regionale Innovatie Strategie (RIS 3 EU).

Innovatiekracht

Dairy Chain Friesland maakt de match van vraag en aanbod naar goed opgeleide ondernemers en personeel en ondersteunt hiermee tegelijk de innovatiekracht binnen de agrofoodsector.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer