Voorne-Putten is 'rustige agrarische' polder

Voorne-Putten is een eiland in de Rotterdamse regio met een relatief rustig agrarisch open polderlandschap, omkaderd door duinen en dijken. Dat schrijft provincie Zuid-Holland in het gebiedsprofiel van het Zuid-Hollandse eiland.

'De randen van het eiland zorgen voor een aantrekkelijke landschappelijke omlijsting', geeft de provincie aan.

Tussen de randen van Voorne-Putten bestaan grote verschillen. 'Die variëren van strand en duinen, waterrijke en groene recreatiegebieden, het typerende deltalandschap in het zuiden en de havengerelateerde industrie in het noorden.'

Waternetwerk

Netwerken van water, dijken en routes dooraderen volgens de provincie de landschappen. 'Binnen het waternetwerk vormen de kreekrestanten opvallende elementen.'

In samenwerking met gemeenten Brielle, Westvoorne, Hellevoetsluis, Bernisse, Spijkenisse, waterschap Hollandse Delta, stadsregio Rotterdam en maatschappelijke partijen, bepaalde Zuid-Holland deze en andere kwaliteiten van Voorne-Putten.

Gebiedsprofiel

Nieuwe ontwikkelingen dienen met deze kwaliteiten rekening te houden. Met de introductie van het gebiedsprofiel wil de provincie ruimtelijke kwaliteit als belangrijke voorwaarde stellen voor nieuwe gebiedsontwikkelingen.

Er volgen hierna nog tien nieuwe profielen voor de landelijke gebieden in Zuid-Holland.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer