Plantum: nieuwe regels zaaizaad positief

Als brancheorganisatie voor veredelingsbedrijven en zaadhandelaren is Plantum positief over het voorstel van de Europese Commissie om de regelgeving rond zaaizaad en plantgezondheid eenvoudiger te maken.

De voorstellen voor de nieuwe verordeningen zijn gisteren gepubliceerd. Ze maken deel uit van een groter wetgevingspakket, inclusief onder meer diergezondheid, dat naar verwachting in 2016 in werking treedt.

De verordening betreft productie en marketing van zaaizaad en pootgoed en moet op termijn twaalf gewasspecifieke richtlijnen vervangen. Doel is vereenvoudiging van regels en het creëren van een gelijk speelveld voor commerciële veredelaars.

Weinig begrip

Plantum is overwegend positief over de nieuwe regels. De organisatie heeft weinig begrip voor de ophef die op voorhand ontstond over het wetsvoorstel bij enkele maatschappelijke organisaties en politieke partijen.

Volgens Plantum voorziet de verordening in een lichter regime voor oude en zeldzame rassen en is er daarmee geen belemmering voor de biodiversiteit. Verder juicht de organisatie het toe dat er een beter toezicht komt op naleving van de regels.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer