Meimelkprijs+RFC+2%2C5+cent+omhoog
© FrieslandCampina

Meimelkprijs RFC 2,5 cent omhoog

De melkprijs van Royal FrieslandCampina (RFC) voor mei stijgt met 2,5 cent naar 39,5 cent per kilo melk.

De stijging van de garantieprijs is het gevolg van te verwachten hogere melkprijzen van de referentiebedrijven in mei. Dat komt door de sterke prijsstijging van commodities als mager en vol melkpoeder, weipoeder en boter in de laatste maanden.

De stijgingen worden veroorzaakt door het aanhoudende lagere melkaanbod op de wereldmarkt. Daarnaast is een kleiner deel van de verhoging van de garantieprijs het gevolg van een correctie op te laag ingeschatte melkprijzen van de referentiebedrijven in voorgaande maanden.

Vetprijs fors omhoog

De eiwitprijs stijgt van 6,87 naar 6,98 euro per kilo. De vetprijs stijgt in mei van 3,69 naar 4,18 euro per kilo. De garantieprijs geldt voor 100 kilo melk met 4,41 procent vet en 3,47 procent eiwit en is exclusief btw.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 13°
  50 %
 • Maandag
  19° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  20° / 10°
  20 %
Meer weer