RFC%3A+plus+2%2C50+euro
© RFC

RFC: plus 2,50 euro

De garantieprijs van Royal FrieslandCampina (RFC) voor boerderijmelk in april komt op 37 euro per 100 kilo melk. Dat bedrag ligt 2,50 euro boven het niveau van de garantieprijs in maart.
Weidegangpremie


De stijging is het gevolg van te verwachten hogere melkprijzen van de referentiebedrijven in april, licht RFC toe. Dat komt door de sterke prijsstijging van commodities als mager en vol melkpoeder, weipoeder en boter in maart.

Deze prijsstijgingen worden veroorzaakt door het lagere melkaanbod op de wereldmarkt uit Nieuw-Zeeland en door droogte en de achterblijvende melkproductie in Europa.

Verder is een deel van de verhoging van de garantieprijs het gevolg van een correctie op te laag ingeschatte melkprijzen van de referentiebedrijven door nabetaling en verhoging van de weidegangpremie.

De eiwitprijs stijgt naar 6,87 euro per kilo, waar de vetprijs met 3,69 euro per kilo op hetzelfde niveau blijft als in maart. De garantieprijs geldt voor 100 kilo melk met 4,41 procent vet en 3,47 procent eiwit en is exclusief btw.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  18° / 14°
  70 %
 • Woensdag
  19° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  20° / 11°
  30 %
Meer weer