Australi%C3%AB+staakt+export+vee+naar+Egypte
© morrocoworldnews.com

Australië staakt export vee naar Egypte

Veeleveranciers in Australië exporteren voorlopig geen vee meer naar Egypte. Aanleiding is een film van een dierenbeschermingsorganisatie waarop te zien is hoe dieren in slachthuizen wreed worden behandeld.

De Australische regering gaat de zaak onderzoeken en heeft contact opgenomen met Caïro, meldt Elsevier.nl.

Opnames

De opnamen van de wreedheden zijn de afgelopen maanden opgenomen in twee slachterijen en door Animals Australia openbaar gemaakt. Australië zette de uitvoer van levend vee naar Egypte in 2006 ook al stop vanwege de omstandigheden in de slachthuizen. In 2010 werd de export weer hervat.

In 2011 deden de exporteurs Indonesië om dezelfde reden enkele maanden in de ban.

Video

De Australische export van levend vee is jaarlijks goed voor honderden miljoenen aan omzet maar gaat gebukt onder kritiek. Dierenbeschermers noemen de export wreed. Veel dieren komen terecht in landen waar volgens islamitische regels wordt geslacht.

De organisatie van vee-exporteurs toonde zich ontzet door de video en noemde het staken van de export een oprechte zaak.

Weer

 • Donderdag
  20° / 11°
  10 %
 • Vrijdag
  21° / 10°
  40 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
Meer weer