Stichting SpAN Rivierenland gaat door

SpAN, het Steunpunt voor Agrarisch Natuurbeheer in Rivierenland, als subsidieproject houdt op te bestaan. Maar aan de doelstellingen wordt verder gewerkt: Stichting SpAN Rivierenland gaat door.

Vier agrarische natuurverenigingen bundelden in 2010 hun krachten in SpAN: VANL Tieler- en Culemborgerwaarden, ANV Lingestreek, Vereniging Streekbeheer Rijk Maas en Waal en VANL De Capreton.

Doel van de samenwerking was een duurzame land- en tuinbouw in een mooi rivierenlandschap.

Beheer uiterwaarden

SpAN werkte aan professionalisering en certificering van bestuursleden, werkploegen en coördinatoren.

Een speerpunt was om het beheer van uiterwaarden onder te brengen bij agrarische natuurverenigingen. Er zijn positieve ontwikkelingen rond de Heesseltsche Uiterwaarden, de Maurikse Waard, Munnikenland en de Hurwenense Uiterwaard.

Omzet te gering

Voorwaarde was dat de stichting na drie jaar zichzelf moest kunnen bedruipen. Dat is niet gelukt. De omzet uit betaalde projecten is te gering en het aantal projecten is te klein om een betaalde kracht in dienst te kunnen nemen.

Stichting SpAN Rivierenland gaat wel door. En bereidt zich voor op de groeiende rol van agrarische natuurverenigingen bij het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid. De stichting blijft een overlegorgaan van bestuursleden en coördinatoren van de vier verenigingen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer