63 procent uien afgeleverd

Van de uienoogst in 2012 is op 1 april 63 procent inmiddels afgeleverd. In absolute tonnen is dit 2 procent meer dan het jaar ervoor.

63+procent+uien+afgeleverd
© Nieuwe Oogst

De voorraad die nu nog in opslag ligt in Nederland is 4 procent kleiner dan vorig jaar, toen de totale oogst groter was. Van de bewaarde uien is 68 procent nog vrij beschikbaar.

Het aandeel vrije uien is kleiner dan op 1 april 2012 en iets hoger dan het meerjarig gemiddelde.

Voorraadcijfers

De voorraadcijfers voor uien blijken uit een periodieke inventarisatie van de Verenigde Telers Akkerbouw (VTA). Deze inventarisatie wordt in december, februari en april uitgevoerd onder een vaste groep telers.

De voorraad uien is sinds de vorige meting in een lager tempo afgenomen dan de voorgaande maanden. Dat is in lijn met de exporthoeveelheden en het geleidelijk wegvallen van exportbestemmingen.

Herstel en meer afzet

De laatste week is sprake van herstel en meer afzet. Volgens VTA biedt dit een positief perspectief voor de rest van het afzetseizoen.

VTA vroeg de telers die meedoen aan de inventarisatie ook meteen naar het areaal dat ze in 2013 denken in te zaaien. Daaruit blijkt dat het areaal van de betreffende groep telers met 3 procent krimpt.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
 • Maandag
  22° / 10°
  5 %
Meer weer