Netwerk start met 'Mijn beweidingsplan'

Jan van Dijk uit het Utrechtse Vuren heeft als eerste deelnemer van het westelijke praktijknetwerk Dynamisch Beweiden een beweidingsplan voor 2013 opgesteld.

'Ik zet in op gelijkmatig produceren met maximale grasopname', stelt Van Dijk. Hij stelde zijn plan samen met adviseur Barend Meerkerk van PPP-Agro Advies op. Het beweidingsseizoen is eigenlijk al begonnen als het bemestingsplan is gemaakt.

Om het bemestingsplan te kunnen maken, is inzicht nodig in het beweidingsplan voor het komende jaar. Van Dijk streeft in 2013 naar een strak georganiseerde beweiding zodat de koeien gelijkmatig produceren.

Ook wil hij de grasopname maximaliseren. Dat betekent niet meer bijvoeren dan nodig.

Netwerk

Van Dijk deed vorig jaar samen met het netwerk ervaring op om goed te weiden. Dat vormt de basis voor aanpassingen in 2013. Het tactisch beweidingsplan wordt vastgelegd in het sjabloon MIijn Beweidingsplan.

Dat is bruikbaar voor alle bedrijven (en adviseurs) die de beweiding komend jaar planmatiger willen oppakken.

Melkveehouders

Het netwerk Dynamisch Beweiden maakt onderdeel uit van een koepel van netwerken in West-Nederland, waaraan ruim zestig melkveehouders deelnemen. Die worden ondersteund door het Veenweide Innovatie Centrum, PPP-Agro Advies en Livestock Research.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer