Flinke ambitie onder kringloopboeren

Het aantal boerenbedrijven in Noord-Nederland dat boert op basis van de kringlooplandbouw kan de komende jaren nog flink toenemen.

In 2020 moet de helft van alle akkerbouwers en veehouders in het noorden werken volgens het kringloopprincipe. Nu is dat nog 5 procent. LTO Noord wil in dit proces het voortouw nemen.

De drie projectorganisaties achter kringloopprojecten in Drenthe, Groningen en Friesland hameren op intensievere samenwerking.

Dat gebeurt dan niet alleen in sectorale studiegroepen, maar ook in de praktijk tussen veehouders en akkerbouwers, in agrarische natuurverenigingen en via nog op te richten bredere gebiedscollectieven.

Innovatie

Volgens projectbegeleider Henk Kieft liggen de kansen voor kringloopboeren vooral bij de veranderingen in het Europees landbouwbeleid. Brussel heeft veel interesse in de toepassing van de kringloopgedachte in Noord-Nederland.

Daar zien ze het systeem als een innovatie die beloning verdient, schat Kieft in. 'De ambitie van Brussel om boeren te laten innoveren, is groter dan zoals ze dat in Den Haag vertalen.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer