Oosterveld: 'Leden zitten goed bij DOC'

'Wij zijn ervan overtuigd dat onze leden ook in de toekomst goed zitten bij onze coöperatie DOC Kaas.' Dat zegt directeur Jannes Oosterveld in een reactie op het melkprijsvoorstel van nieuwkomer A-ware.

A-ware maakte vorige week bekend vanaf 1 januari 2015 een plus van 0,50 euro per 100 kilo boven DOC Kaas te gaan betalen. Oosterveld stelt in de maandelijkse nieuwsbrief dat het hier om een toeslag gaat, die de melkveehouder zelf nog moet verdienen op basis van kwaliteit van de geleverde melk.

'Hoe een en ander uitpakt, moet de toekomst uitwijzen. Per slot van rekening zullen ze de eerste melkprijs pas in 2015 gaan uitbetalen', stelt de directeur.

Nauwlettend volgen

Oosterveld zegt verder dat DOC Kaas de ontwikkelingen rondom A-ware nauwlettend volgt. Hij benadrukt ook dat bij DOC een coöperatie is, waarbij ledenbelangen als melkprijs, continuïteit en leveringsmogelijkheden voorop staan.

'We hebben duidelijke keuzes gemaakt voor de toekomst, waarbij we onze eigen koers varen en uitgaan van onze eigen kracht. Met de overname van Kraats Kaas hebben we een voorwaartse stap gezet in de keten. Op deze wijze hebben we regie gekregen die van groot belang is om de eindgebruiker op de beste wijze te bedienen. Hierdoor hebben we onze positie in de markt verder versterkt. Dit alles in het belang van de leden van DOC Kaas.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer