Boek Wageningen over voedselzekerheid

Wageningen UR presenteert op haar 95e verjaardag een nieuw Engelstalig boek over voedselzekerheid: Food for All - Sustainable Nutrition Security. Het is uitgegeven op initiatief van rector magnificus Martin Kropff.

Het boek gaat in op drie thema’s rond voedselzekerheid: de beschikbaarheid van voldoende voedsel, de toegang tot voedsel en de voedingswaarde. Volgens Wageningen is dit laatste aspect tot nu toe vaak onderbelicht.

De thema’s en voorbeelden in het boek zoomen in op de manier waarop Wageningen UR met wetenschap bijdraagt en zal bijdragen aan het zoeken naar oplossingen voor die vraagstukken.

Niet goed verdeeld

Rector Martin Kropff: ‘Er is op dit moment wereldwijd voldoende voedsel, maar het is niet goed verdeeld. Er zijn een miljard ondervoede mensen, anderhalf miljard mensen met ernstig overgewicht en twee miljard mensen die onvoldoende basisnutriënten, zoals eiwitten, binnenkrijgen met hun voeding'.

Innovatie en het samenspel van technologische en sociaal economische doorbraken staan in het boek centraal. ‘Vaak zijn dat doorbraakjes, kleine stappen die een belemmering wegnemen voor voldoende gezond voedsel.’

Doorbraken

In het boek komen ook grote doorbraken aan bod, zoals de Wageningse bijdrage aan een duurzame glastuinbouw met biologische bestrijding van plagen en de kas als energiebron.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer