Hogere subsidie Zuid-Hollands natuurbeheer

Provincie Zuid-Holland wil in de komende zes jaar bijna een miljoen euro extra per jaar uittrekken voor nieuwe subsidies voor natuurbeheer, agrarisch natuurbeheer binnen de Ecologische Hoofdstructuur (EHS) en landschapsbeheer.

Dit geld komt bovenop de eerder vastgestelde maximum bedragen voor natuurbeheer. Daarnaast wil de provincie twee miljoen euro extra beschikbaar stellen voor natuurinrichting van Polder Oukoop.

Met dit bedrag is het mogelijk om de natuurinrichting in de polder af te ronden. Provinciale Staten besluiten hierover eind april.

Eerder was de maximale hoogte voor de subsidie op een euro vastgesteld, omdat nog onduidelijk was of de provincie hiervoor voldoende geld van het rijk zou ontvangen.

Polder Oukoop

Met de twee miljoen voor Polder Oukoop geeft het provinciebestuur uitvoering aan de motie van SGP'er Henk van Dieren die door Provinciale Staten is aangenomen. Het geld komt uit de pot ‘Versnellingsgelden’.

Provinciale Staten maakten in 2009 16 miljoen euro vrij voor de versnelde inrichting van groengebieden. Het merendeel van die projecten is inmiddels afgerond. Van deze 'Versnellingsgelden' is 2 miljoen euro nog niet besteed.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer