Gezamenlijke aanpak suzuki-fruitvlieg

Op initiatief van de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) start de fruitteeltsector met project 'Beperking schaderisico Drosophila suzukii'.

De sector ziet de suzuki-fruitvlieg als een serieuze bedreiging voor met name zachtfruit. Eind 2012 is deze fruitvlieg voor het eerst in Nederland waargenomen. Het insect tast afrijpend fruit aan en veroorzaakt daardoor een forse financiële schade.

Aan PPO-Fruitteelt is de opdracht gegeven om de aanpak van de fruitvlieg verder uit te werken. Het project wordt gefinancierd via Productschap Tuinbouw en vijf afzet- en handelsorganisaties.

LTO Vollegrondsgroente.net probeert de aardbeiensector bij het project te laten aansluiten.

Maatregelen voor bestrijding

Doel van het project is het verzamelen van ervaringen met de fruitvlieg vanuit het buitenland. Voor telers is het van belang dat ze de juiste maatregelen voor bestrijding kunnen nemen. Hiervoor wordt onder meer een monitoringsnetwerk opgezet.

Het huidige middelenpakket in Nederland is onvoldoende om de suzuki-fruitvlieg te bestrijden. NFO dient een verzoek in bij het ministerie van EZ om het gebruik van effectieve insecticiden in bessen, frambozen en bramen toe te staan.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    11° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 4°
    30 %
Meer weer