Roodbonte Clara wint in Dronten

De roodbonte Gansey's Clara 10 (v. Sundance) van Rudi Menkveld en Ilona de Haan uit Zeewolde is dinsdag tot algemeen kampioen gekroond van de Wintershow Flevoland in Dronten.

Clara werd eerder op de dag kampioen van de middenklasse door Dellia 3 van Piet Vermeij en Rindert van de Brake uit Almere te verslaan. 'Clara toont nog wat meer macht in het frame en hardheid in de bovenbouw', licht Jacobus Eppinga de plaatsing toe. Hij jureerde om en om met René Buiter de rubrieken.

Bij de oudere koeien verkozen Buiter en Eppinga uiteindelijk Riebeeck Ida 751 tot kampioen. De Olympic-dochter van Jos Ruijter uit Ens werd 1b in de rubriek, maar liet in de kampioensring WH Flower (v. Shottle) van Van Veelen uit Biddinghuizen toch achter zich.

Vaarzen

In de vaarzenrubriek viel de hoogste eer ten deel aan de zwartbonte WH Carolien 24, dochter van de roodbonte stier Curtis.

Deze vaars van Van Veelen uit Biddinghuizen toont meer ontwikkeling en beter benen dan reservekampioen Tollebeke Bep 44 (v. Jotan) van maatschap Ruijter uit Urk. 'Deze vaars toonde wel een subliem uier', aldus Eppinga.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer