Reidlander+Bet+19+wint+veekeuring+Bedum
© Koos van der Spek

Reidlander Bet 19 wint veekeuring Bedum

Reidlander Bet 19, de zesdekalfskoe van Stolwijk uit Bedum, is vandaag tot algemeen kampioene van de Groninger Rundvee Show gekroond.

De Comestar Leader-dochter won de strijd bij de oudere koeien en kreeg ook de titel voor het beste uier. Bet 19 is wellicht niet heel groot en hoog, maar bezit wel een imponerend sterk en melkrijk frame. Haar uier is sterk en best bewaard en haar droge benen gebruikt ze erg goed.

Reservekampioen bij de oudere koeien werd Glinzer Betje 41 (v. Stadel), uit de stal van maatschap Vos-Van der Schoor uit Godlinze. Zij is in een iets mindere keuringconditie en heeft een paar keer minder gekalfd, waardoor ze het kampioenschap moest laten aan Bet 19.

Mooijman wint bij vaarzen

Bij de vaarzen was Mooijman uit Westerwijtwerd spekkoper. De kampioene Blauw 236 en reservekampioene Rita 37 komen namelijk uit dezelfde stal. Blauw 236 is langer en toont meer capaciteit, daarom kreeg zij de hoogste eer.

Middenklasse

Bij de middenklasse koos de jury, bestaand uit Jacob Wijnker en Gerrit de Groot, voor Reidlander Kelmos 821 (v. Samuelo) als kampioen. De meest complete jonge koe. Het reservekampioenschap ging hier naar Koepon Jasper Regina 41 van Koepon uit Feerwerd.

Zie bijgesloten PDF-bestand voor alle uitslagen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  9° / 6°
  30 %
 • Zaterdag
  7° / 4°
  10 %
 • Zondag
  5° / 0°
  10 %
Meer weer