Boeren Coevorden willen meer ruimte

In het nieuwe bestemmingsplan buitengebied van gemeente Coevorden moet meer ruimte komen voor grootschalige landbouw. De verruiming die de gemeente voorstelt is onvoldoende, stelt LTO Noord Coevorden/Emmen West.

In het voorontwerp voor het bestemmingsplan maakt Coevorden onderscheid tussen delen van het buitengebied waar de reguliere agrarische bedrijven zijn gevestigd en delen waar grootschalige landbouw is toegestaan.

Bouwblok

In de eerste categorie zijn agrarische bouwblokken tot maximaal 2 hectare mogelijk gemaakt, in de grootschalige gebieden is het maximum vastgelegd op 3 hectare.

Voorzitter Robert Pierik van LTO Noord Coervorden/Emmen West is blij dat de gemeente meedenkt met de sector in de schaalvergroting. ‘Maar het gebied dat nu voor grootschalige landbouw is aangewezen, is ons nog te beperkt. Op de kaart zit daar nog wel rek in.’

Pierik wijst erop dat een standaard bouwblokoppervlak van 1,5 hectare voor melkveebedrijven en 1 hectare voor akkerbouwbedrijven gaat knellen. LTO ziet trouwens liever dat de bouwblokgrootte voor alle sectoren gelijk wordt.

? Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Noord

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer