%27Beleid+Deutsche+Bank+strijdig+met+wet%27
© Nieuwe oogst

'Beleid Deutsche Bank strijdig met wet'

Het leningenbeleid van Deutsche Bank lijkt in strijd te zijn met de wet. Dat zeggen advocaten van verschillende kantoren.

Het opleggen van boeterentes en het zonder onderbouwing weigeren van leningen is onredelijk en schaadt de zorgplicht van banken.

'Banken hebben het recht om leningen te weigeren, maar zij moeten op schrift beargumenteren waarom dat zo is', zegt Marianne Adema van Advocatenkantoor Fruytier Lawyers in Business in Amsterdam.

Een belangrijk probleem voor veel boeren is dat Deutsche Bank niet schriftelijk onderbouwt waarom zij leningen weigert en boeterentes oplegt.

Gezonde bedrijven

Een woordvoerder van advocatenkantoor Leliveld in Maastricht beaamt dat. 'Als een bank puur op basis van het beleid weigert een lening te verstrekken, is de kans groot dat dat in strijd is met de redelijkheid en billijkheid. Zeker als het om gezonde bedrijven gaat. In ieder geval moet de bank kunnen beargumenteren waarom de lening niet wordt verstrekt.'

Testcase

De advocaten van Fruytier Lawyers in Business geven aan een 'testcase' te willen doen om te bezien of de handelswijze van Deutsche Bank juridisch rechtmatig is.
Ook De Nederlandsche Bank en de Autoriteit Financiële Markten hebben aangegeven de klachten over Deutsche Bank te hebben ontvangen en die serieus te gaan bekijken.

Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, edities LTO Noord

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
 • Maandag
  6° / 3°
  70 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  70 %
Meer weer