Goudse kaas minder zout
Het zoutgehalte van Goudse kaas is nu 22 procent lager dan in 2006 en 10 procent lager dan in 2010. Dat meldt Productschap Zuivel (PZ).
Zout in kaas heeft een belangrijke functie wat betreft houdbaarheid en smaakbeleving. Bij natuurgerijpte kazen als Gouda kaas moet de kwaliteit en veiligheid ervan ook aan het einde van de rijpingstijd zijn gegarandeerd.
Verlagen van het zoutgehalte in kaas vergt daarom veel onderzoek en tijd, verzekert het productschap.
Verzadigd vet
Op het gebied van verzadigd vet boekte de zuivelsector eveneens vooruitgang. 'Dankzij productinnovatie is er een groter aanbod van producten met een lager vetgehalte, waaronder 20+ en 30+ kaas', geeft PZ aan.
'In de categorie melkproducten kiest inmiddels 90 procent van de Nederlandse consumenten voor varianten met een laag vetgehalte.'
Bekijk meer over:
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners


Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
Kverneland Cultivator (geen schijveneg) Enduro (HA) #145290
Gebruikt, P.O.A.
-
John Deere Zitmaaier / tuintrekker X147R (LH) #60816
Gebruikt, P.O.A.
-
Fendt 313 Vario S4 Profi Marge !!!
2017, P.O.A.
-
Pottinger Europrofi I
Gebruikt, P.O.A.
Vacatures
Toezichthouder Stikstof
Recruitment Marketeers - NL
Weer
-
Woensdag17° / 6°10 %
-
Donderdag17° / 7°10 %
-
Vrijdag18° / 4°10 %