MKB ook in problemen door Deutsche Bank

Niet alleen boeren, maar ook het Midden- en Kleinbedrijf (MKB) raakt in de problemen door het leningenbeleid van Deutsche Bank (DB), meldt de Telegraaf.

Honderden boeren en winkeliers raakten in de problemen door Deutsche Bank omdat ze geen geld meer kunnen lenen bij de bank.

Bij brancheorganisatie Detailhandel Nederland stromen sinds de overname door Deutsche Bank van de ABN Amro-onderdelen, inclusief 34.000 zakelijke klanten, de klachten binnen.

Klachten

Die klachten gaan niet alleen over de plotseling veranderende voorwaarden. Maar ook over de vele storingen, hogere kosten voor pinproducten en rekeningnummers die bij verhuizing niet kunnen worden meegenomen.

'Het is een optelsom van dingen', zegt Tom Ponjee, secretaris betalingsverkeer van Detailhandel Nederland.

Beterschap

LTO neemt de zaak hoog op. Om de zaak op te lossen ging LTO-voorman Albert Jan Maat vorige maand persoonlijk een gesprek aan met de directeur Nederland en de MKB-manager van Deutsche Bank.

Met succes, zo leek het. 'Deutsche Bank beloofde beterschap', zegt Maat. 'Klanten mogen kostenvrij vertrekken. Maar toen we voorstelden dat in een gezamenlijke verklaring te melden, weigerde de bank dat.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer