LTO Utrecht: duidelijkheid aanpak verdroging

Een amendement over de verdrogingsbestrijding in TOP- en subTOPgebieden in de Provinciale Structuur van Utrecht is strijdig met de afspraken in het convenant verdrogingsbestrijding uit 2008. Dat stelt LTO Noord Utrecht.

Het amendement stuurt aan op een zwaardere bescherming van TOP- en subTOP natuurgebieden om de verdroging te bestrijden.

LTO Utrecht vroeg gisteren aan Utrechts gedeputeerde Bart Krol om duidelijkheid over de inhoud van het amendement. Deze werd op 4 februari door Provinciale Staten aangenomen.

'Eerder hebben we bij de herijking van de Ecologische Hoofdstructuur afgesproken ons te concentreren op de meest dringende gebieden. De subTOPgebieden vallen daarbuiten. Die worden nu weer van stal gehaald', stelt Theo Stam van LTO Noord Utrecht.

Zone

Hij is bang dat boeren last krijgen van de zwaardere bescherming, waarbij een bufferzone van 500 meter wordt bepleit rond elke gebied.

Het gaat onder meer om de Wilnisse Bovenlanden (325 hectare) en Langbroekweteringgebied (1324 hectare) en Marickenland (92 hectare).

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer