Groningen: commissie van wijzen nodig

Provincie Groningen vindt een commissie van wijzen absoluut noodzakelijk om te kijken wat in het Groningse aardschokkengebied gedaan kan worden om de regio te versterken.

'Wij leggen ons niet neer bij het standpunt van minister Henk Kamp dat een commissie van wijzen niet nodig is. Hij heeft het net geuit in het algemeen overleg over gaswinning', stelt commissaris van de koningin Max van den Berg namens Gedeputeerde Staten.

Volgens Gedeputeerde Staten is een commissie nodig om te kijken wat er voor het gebied gedaan kan worden, zoals de isolatie van woningen en dorpsenergiecentrales.

Deuk

Via onderzoeken worden schade en preventie nu stevig aangepakt, geeft Van den Berg aan. 'Maar dat de deuk die het gebied oploopt genegeerd wordt, daar kunnen we ons niet bij neerleggen.'

'Maak de getroffen regio tot voortrekker in duurzame energie, waardoor mensen en bedrijven hun waarde zien stijgen en weer perspectief krijgen en er van de kracht van het gebied gebruik wordt gemaakt. We blijven een dringend beroep doen op de Tweede Kamer om ons hierin te steunen.'

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer