Sinnema: gezond verstand gezegevierd

Doordat vooral coalitiepartij VVD de hakken in het zand zette, is gistermiddag voorkomen dat Provinciale Staten nieuwvestiging en uitbreiding van melkveehouderijen aan banden legden.

Dat stelt LTO Noord Groningen-voorzitter Hilbrand Sinnema. 'Het gezonde verstand heeft gezegevierd.'

Provinciale Staten staakten na vier uur het debat over de herziening van de provinciale omgevingsverordening. De vergadering werd meerdere malen geschorst.

Amendement

Een amendement van PvdA, D66 en GroenLinks om de witte, gele en groene gebiedenkaart niet alleen voor de intensieve veehouderij, maar ook voor de melkveehouderijen te laten gelden, stuitte op weerstand.

'Het amendement van PvdA, D66 en GroenLinks is feitelijk een moratorium voor de melkveehouderij, dus een grote beleidswijzing', stelde VVD-Statenlid Mirjam Wulfse.

Soep en aardappels

In een reactie op het amendement liet gedeputeerde William Moorlag weten moeite te hebben dat zo'n voorstel 'als het ware tussen de soep en de aardappels door in de verordening wordt bepaald. Het is niet juist om zo'n verstrekkend voorstel niet ter inzage te leggen.'

De vergadering werd op verzoek van de PvdA opgeschort. Het onderwerp staat op 6 maart weer op de agenda van Provinciale Staten Groningen.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer