Drukte+op+eerste+beursdag++Menkehorst
© Willem Dijkema

Drukte op eerste beursdag Menkehorst

Veel Duitse, maar ook Oost-Europese, Belgische, Franse en Engelse nummerborden sieren deze week de auto's op de parkeerplaats van boomkwekerij Menkehorst in Hengelo (Ov). De jaarlijkse beurs is in trek bij vooral vaste klanten.

Roy Menkehorst staat bij de ingang alle klanten te begroeten. Hij, 37 jaar oud, heeft vorig jaar het bedrijf van zijn vader (65) overgenomen. 'Dit is één van onze belangrijkste periodes. Klanten uit, ik denk zo'n 15 landen, komen deze 3 dagen planten uitzoeken.'

De klanten hebben keus genoeg. In de schuren van Menkehorst staan 5.000 planten. Klanten kunnen er lagen of karren van bestellen. Buiten, in de cash&carry, staan grote individuele planten. 'Daar kunnen de klanten op in tekenen. We leveren ze op de door hun gewenste dag of week af', aldus Menkehorst.

Tot en met donderdag

Menkehorst houdt ieder jaar een voorjaars- en een najaarsbeurs. Deze week kunnen de klanten (geen particulieren) nog tot en met donderdag terecht. Eigen personeel informeert de klanten en zorgt ook dat de klanten een ontbijt of lunch krijgen.

Na afloop krijgen de klanten een fles wijn mee naar huis. Menkehorst: 'Toscaanse wijn, want we importeren de meeste planten uit die streek in Italië.'

Weer

 • Vrijdag
  7° / 4°
  20 %
 • Zaterdag
  5° / 1°
  70 %
 • Zondag
  4° / 0°
  60 %
Meer weer