Provincie steunt plan Noordse Buurt

Gemeente Nieuwkoop mag 430 extra woningen binnen haar gemeentegrenzen bouwen om de sanering van de glastuinbouw in de Noordse Buurt te bekostigen, ongeacht hoeveel kwekers worden uitgekocht.

Dat hebben Provinciale Staten van Zuid-Holland gisteren besloten. De Noordse Buurt krijgt de bestemming 'transformatiegebied' in plaats van 'natuur'. Dat betekent dat de huidige tuinders kunnen blijven in het gebied, als zij dat willen.

De kwekers kunnen hun glas en opstallen vrijwillig aanbieden aan de gemeente. Eerder meldde gebiedscoördinator Koos Verbeek dat 56 procent van het glasareaal is aangekocht. Tien tuinders hebben nog niet om een bieding gevraagd.

Problemen

Vanwege grote financiële problemen besloot Nieuwkoop vorig jaar het glas van de Noordse Buurt slechts gedeeltelijk te saneren en om te vormen tot natuur.

D66 ziet deze stap als 'damage control' om duidelijkheid te geven aan de tuinders.

Groene omgeving

D66-Statenlid Rosa van der Tas: 'Een stap terug is acceptabel, maar onze partij wil dat er wel een aaneengesloten groene omgeving ontstaat in de Noordse Buurt en dat de gemeente met een duidelijke toekomstvisie komt voor dit gebied.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer