Asscher: 'Goed werkgeverschap belonen'

Bedrijven die goed werkgeverschap in de praktijk brengen, moeten worden beloond. Dat heeft minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gisteravond verklaard tijdens de bijeenkomst LTO-café in Den Haag.

Wat Asscher precies rekent tot goed werkgeverschap, is niet uitgekristalliseerd. Hij denkt onder meer aan een correcte betaling en premieafdracht en het helpen vinden van ander werk voor werknemers die door de crisis moeten vertrekken.

Hoe die beloning eruit moet zien en in welke vorm dat moet gebeuren, kan de bewindsman nog niet zeggen.

Aanpak

De beloning van goed werkgeverschap staat los van de voortdurende aanpak van slechte werkgevers, benadrukte Asscher. Hij wil voor 1 mei een plan presenteren om arbeidsconstructies aan te pakken waarbij de afdracht van premies wordt ontdoken en salarissen onder het minimum worden betaald.

De minister verklaarde de uitzendconstructies met zijn Poolse ambtsgenoot te hebben besproken. Bij deze constructies worden buitenlandse werknemers via een uitzendbureau ingehuurd. Ze krijgen vervolgens een lager loon uitbetaald, maar ontvangen wel onkostenvergoedingen.

Onkruid

'Fraude lijkt op onkruid. Het komt altijd terug', zei Asscher. 'Maar als wij er met zijn allen tegen strijden, wordt het lastiger voor het onkruid om terug te komen.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
Meer weer