Britse varkenshouders eisen naleving regels

Een delegatie Britse varkenshouders praat vandaag met de Europese Commissie (EC) over de implementatie van de verplichte groepshuisvesting van zeugen in de verschillende lidstaten.

Britse+varkenshouders+eisen+naleving+regels
© Marcel Bekken

In Groot-Brittannië geldt deze verplichting al sinds 1999. In de andere Europese Unie-lidstaten ging dit als wetgeving in op 1 januari 2013. Tot grote frustratie van de Britten worden nog heel wat zeugen in andere lidstaten individueel gehuisvest.

Juridische stappen

De National Pig Association (NPA) dreigt in Farmers Weekly met juridische stappen tegen lidstaten waar de zeugenhouderij niet voldoet aan de nieuwe Europese regels, meldt Vilt. be.

'We worden overspoeld door goedkope import van varkensvlees uit andere lidstaten. Ongeveer 60 procent van het varkensvlees dat Britten eten, wordt hier niet geproduceerd.'

De Europese Commissie zou in februari inbreukprocedures opstarten tegen niet-conforme lidstaten. De Britse varkenshouders lobbyen niet alleen bij de unie voor een strenge aanpak van overtreders.

Wall of Fame

Ze lanceerden op internet ook een 'Wall of Fame (and Shame)' met daarop de namen van retailers en verwerkers die beloven enkel varkensvlees aan te kopen dat is geproduceerd met respect voor de Europese regels.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer