Uitbreidingsruimte Zuidwest Friesland

LTO Noord heeft bewerkstelligd dat 77 melkveehouders in de gemeente Súdwest Fryslân ruimte krijgen om uit te breiden.

Dankzij de LTO Noord-afdelingen in Zuidwest Friesland dienden de fracties van de VVD en het CDA een amendement in om te voorkomen dat stallen die binnen een cirkel van 25 meter van een woning liggen, niet gebruikt mogen worden wanneer de ondernemer deze stal uitbreidt.

Naar de mening van LTO Noord is er niets in de Wet geurhinder veehouderij die een dergelijke maatregel rechtvaardigt. De fracties van de VVD en het CDA werden hierop aangesproken en besloten daarom een amendement in te dienen. Dat werd tijdens de gemeenteraadsvergadering van 24 januari 2013, waarin de Verordening geurhinder en veehouderij werd behandeld, aangenomen.

Op slot

De landelijk geldende Wet Geurhinder biedt aan gemeenten de mogelijkheid om via een verordening de afstandscriteria tussen een veehouderij en woningen iets te versoepelen. 166 Melkveebedrijven in de gemeente zaten vanwege de landelijke wet of helemaal op slot of waren in ernstige mate beperkt in hun uitbreidingsmogelijkheden.

De verordening maakt het nu mogelijk te kunnen uitbreiden zonder de eis om een bestaande stal deels te ontruimen zonder extra overlast voor omwonenden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 4°
    30 %
Meer weer