GS Brabant zet vergaderweek in Parma door

Ondanks ophef en kritische vragen staat voor Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant een geplande vergaderweek in Parma (Italië) niet ter discussie. VVD-gedeputeerde Yves de Boer heeft dat gisteren desgevraagd gezegd.


De Brabantse coalitiepartijen CDA en SP en oppositiepartijen PvdA, PVV en Partij voor de Dieren hebben twijfels over een driedaagse vergadersessie in Parma. Ook in de Tweede Kamer is de reis opgevallen.

De PvdA in het parlement heeft vragen gesteld over de kosten en wenselijkheid.

Snoepreisje

De PVV gaat niet mee op het 'snoepreisje' en het CDA zegt dat GS geen argumenten heeft om in Italië te gaan vergaderen over de toekomst van de Brabantse veehouderij.

'Het is geen verstandige keuze in tijden dat iedereen de broekriem moet aanhalen', zegt CDA-fractievoorzitter Conny Kerkhof.

Voorgekookt

De SP was tegen de reis, maar heeft ingestemd op voorwaarde dat geen besluiten worden voorgekookt en dat de media aanwezig mogen zijn.

Gedeputeerde De Boer zegt dat hij nog werkt aan het inhoudelijke programma dat de kritische Statenleden verlangen. Hij zegt dat Brabant in Parma kan leren hoe een streekproduct moet worden verkocht.

Geen besluiten

De provincie benadrukt dat in Parma geen besluiten worden genomen. Gedeputeerde Staten komen erna nog met een formeel voorstel; Provinciale Staten beslissen op 22 maart.

ANP

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer