'Vers streekproduct in ziekenhuis bespaart'
Het gebruik van verse streekproducten in zorginstellingen drukt het gebruik van dure bijvoeding en medicijnen en gaat voedselverspilling fors tegen. Dat schrijft dagblad Trouw.
Uit ervaringen van het gespecialiseerde ziekenhuis Sint Maartenskliniek in Nijmegen blijkt dat de besparingen jaarlijks kunnen oplopen tot tienduizenden euro's.
De topkop in het ziekenhuis in Nijmegen begon zeven jaar geleden met het vers koken van producten die boeren uit de regio Arnhem/Nijmegen dagelijks aanleveren.
Voedselverspilling
Volgens de kok is de voedselverspilling inmiddels teruggedrongen tot onder de 1 procent.
Boerencoöperatie Oregional verzorgt bij vier zorginstellingen de voeding voor patiënten en bezoekers.
Bekijk meer over:
Lees ook
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners
Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
Walker MT25I-32
2018, P.O.A.
-
Claas VOLTO 1320T
Gebruikt, P.O.A.
-
Trioliet TU-195
2017, € 4.500
-
SOLIS SOLIS 26
2022, € 10.500
Vacatures
Redacteur
Nieuwe Oogst - Zwolle, Nederland
Leidinggevende Agroteam
Royal HZPC Group B.V. - Mitselwier
Specialist gewasverzorging
Syngenta Seeds - Zeewolde
Medewerker Mechanisatie
Syngenta Seeds - Zeewolde
Docent-Onderzoeker Innovatieve Plantenteelt
Hogeschool Van Hall Larenstein - Leeuwarden
Weer
-
Vrijdag12° / 3°30 %
-
Zaterdag17° / 7°70 %
-
Zondag18° / 11°50 %