Vijf molenclusters in Drenthe

Gedeputeerde Staten van Drenthe vinden dat er vijf clusters met windmolens kunnen komen aan de oostrand van de provincie. Dat staat in de Ontwerp-gebiedsvisie Windenergie Drenthe die gisteren is gepresenteerd.

Het gaat om de windmolenparken in Nieuw-Buinen, Tweede Exloërmond, Emmen, Coevorden en Gasselterboerveen. In totaal is ruimte voor 93 windmolens, stelt de provincie. De gebiedsvisie is mede opgesteld door gemeenten Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Coevorden en Emmen.

Volgens GS is zorgvuldig gekeken waar en onder welke voorwaarden windmolens kunnen worden geplaatst. 'Hiermee is gewaarborgd dat er voldoende locaties zijn om 280 MW aan windenergie in Drenthe te realiseren.'

Structuurvisies

De aangewezen locaties worden komend jaar opgenomen in de gemeentelijke structuurvisies. Coevorden heeft al een windpark gerealiseerd op het Europark, waar ruimte is voor uitbreiding.

Verder is een gebied nabij Weijerswold in de Structuurvisie aangewezen als zoekgebied voor uitbreiding van windenergie.

Inspraakavonden

De plannen liggen vanaf vandaag ter inzage bij de gemeenten en provincie. Tot 12 februari kunnen belanghebbenden een zienswijze indienen. In januari en begin februari zijn inspraakavonden belegd in de vijf gebieden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer