Rijnland vordert met Vierambacht

Met het vervangen van vijf duikers, het verplaatsen van een stuw en het op diepte brengen van een watergang heeft het hoogheemraadschap van Rijnland de eerste maatregelen in Polder Vierambacht uitgevoerd.

Rijnland+vordert+met+Vierambacht
© Hoogheemraadschap van Rijnland

Dat meldt het waterschap dat werkt aan het watergebiedsplan Vierambacht in het noordelijke deel van Alphen aan den Rijn, de kern van Ter Aar en een deel van Woubrugge.

Gemaal

Dit najaar is Rijnland begonnen met de voorbereidingen voor de bouw van een extra gemaal in het noordwesten van deze polder. Met dit extra gemaal wordt de waterafvoer verbeterd, waardoor achter in de polder de waterpeilen minder vaak stijgen.

Hiervoor wordt nu onder meer eerst de direct aangrenzende hoofdwatergang verbreed voor voldoende aanvoer van water naar het nieuwe gemaal. Ook wordt de eerste maatregel voor de bouw van het gemaal aangebracht. De bouw van het gemaal staat gepland in 2014.

Afvoer

Verder wordt nog een traject van 5 kilometer hoofdwatergang in het zuidoostelijke deel van de polder verbreed in 2013 en 2014. Met deze maatregelen wordt de waterafvoer in de polder verbeterd. Dat maakt beter waterbeheer mogelijk en moet de kans op overlast voorkomen.

Het Watergebiedsplan Vierambacht en omstreken beslaat zeven polders: Polder Vierambacht, de Uiteindsche- en Middelpolder, Polder Oudshoorn-Noord, de Coupépolder, Polder Oudshoorn-Zuid, Zegersloot en Ridderveld en de Bijlen.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer