VGB niet akkoord met heffing Bloemenbureau

De georganiseerde groothandel in bloemen en planten blijft voor behoud van het Bloemenbureau Holland (BBH), maar gaat niet akkoord met dezelfde heffing daarvoor - 0,133 procent - voor alle omzetcategorieën. Dat besloot de extra ledenvergadering van brancheorganisatie VGB deze week.

Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijprodukten (VGB) en veilingcoöperatie FloraHolland besloten eerder samen te participeren in BBH. De veiling gaat de heffing daarvoor incasseren, maar weigerde daarvoor een staffel naar omzet en een plafond voor handelsbedrijven met de hoogste omzetten.

In oktober ging de VGB akkoord met één percentage voor alle categorieën, onder voorwaarde dat die voor één jaar zou gelden. Ook zou voor alle transacties een inclusief prijs door de veiling in rekening moeten worden gebracht.

Productschappen verdwijnen

De VGB wilde een deel van het door handelsbedrijven met hoge omzetten voor BBH betaalde percentage compenseren via een aan de Commissie Bloemen en Planten van het Hoofdbedrijfschap Agrarische Groothandel (HBAG) betaalde heffing. Maar doordat als gevolg van het regeerakkoord alle product- en bedrijfschappen per 1 januari 2014 verdwijnen, kan dat niet.

De VGB gaat het Productschap Tuinbouw vragen volgend jaar het handelsgedeelte van de heffing voor de financiering van BBH nog voort te zetten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer