Toch plek voor windmolens Hoeksche Waard

De vijf gemeenten op de Hoeksche Waard hebben toch plaatsen kunnen aanwijzen waar windmolens op het Zuid-Hollandse eiland komen.

De Hoeksche Waard moet van provincie Zuid-Holland met windmolens jaarlijks 90 megawatt aan stroom produceren, goed voor elektriciteit voor vijftienduizend huishoudens. Daarvoor waren al plekken aangewezen, maar die stuitten op grote bezwaren van de gemeenten. Ook konden ze het onderling niet eens worden over een alternatief plan.

Nu hebben Binnenmaas en Strijen samen toch een plan uitgewerkt voor zes of zeven turbines van 150 meter bij buurtschap De Wacht. Ook Korendijk en Cromstrijen hebben gezamenlijk een plan opgesteld voor windmolens langs de A29. De vijfde Hoeksche gemeente Oud-Beijerland houdt zich buiten de discussie.

Plan

Of de vijf Hoeksche gemeenten alsnog gezamenlijk met een plan komen, is nog onduidelijk. De gemeenten hebben wel zich wel bestuurlijk verenigd in het Samenwerkingsorgaan Hoeksche Waard (SOHW).

LTO Noord heeft de afgelopen periode druk gezet op de Hoeksche gemeenten om tot een akkoord te komen. 'Wij staan positief tegenover de komst van de windmolens. We kunnen hiermee vooruit lopen op het landelijke beleid over duurzame energie-opwekking. Daarvoor liggen hier best mogelijkheden', aldus afdelingsvoorzitter Basjan Niemansverdriet.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer