Hoeksche tuinders spuien ideeën glaslocatie

Zo'n twintig glastuinders op de Hoeksche Waard hebben maandagavond hun ideeën gespuid voor een nieuwe glaslocatie op de voormalige vloeivelden van SuikerUnie in Binnenmaas.

Op verzoek van LTO Noord-afdeling Hoeksche Waard gaf Suikerunie een presentatie over haar plannen voor de realisering van mogelijk 27 hectare netto glas.

'De Suikerunie wil graag weten waar de tuinders behoefte aan hebben en wat hun ideeën zijn als ze van plan zijn voor deze locatie te kiezen', zegt afdelingsvoorzitter Basjan Niemansverdriet. 'Het gaat natuurlijk niet hard in de glastuinbouw. Het sanerings- en concentratieplan voor de glastuinbouw voor de Hoeksche Waard is van de baan.'

Glas-voor-glas

Waarschijnlijk is toch iets mogelijk met de glas-voor-glasregeling van provincie Zuid-Holland. Makelaar Jaco Eeltink van LTO Vastgoed gaat die optie nader onderzoeken.

Eerder besloot provincie Zuid-Holland dat de Hoeksche Waard geen subsidie van twee miljoen euro krijgt om verspreid liggend glas te saneren. De provincie betwijfelde de cofinanciering in de Hoeksche Waard en vond de ruimtelijke winst te mager.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer