Start voorbereiding Floriade 2022

Provinciale Staten van Flevoland bespreken op 12 december een aanzet voor een economisch programma voor de 'making of' van de Floriade 2022 in Almere. Ook gemeente Almere, de Nederlandse Tuinbouwraad (NTR) en het bedrijfsleven zijn begonnen met de voorbereidingen van de Floriade 2022.

Gemeente Almere verkent samen met provincie Flevoland, de NTR en het bedrijfsleven hoe de komende tien jaar ingevuld gaan worden. De provincie heeft aangeboden het economische programma voor de ‘making of’ te trekken. Er is een aanzet voor gemaakt, die op 12 december met Provinciale Staten wordt besproken. Vervolgens ook met overheden, de tuinbouwsector en kennisinstellingen.

Het doel is om rond de zomer van 2013 tot een gezamenlijk gedragen economisch programma te komen. De kern van het programma is de instelling van een Kennis- en Innovatieplatform, dat de komende tien jaar in Flevoland innovaties in de tuinbouwsector gaat ontwikkelen en testen. Flevoland als 'living lab' van de tuinbouwsector.

Innovaties

De Floriade in 2022 is uiteindelijk de etalage waar de innovaties aan de wereld worden getoond.

Het enthousiasme voor de Floriade is groot. Zo heeft de gemeente Almere en ook de provincie al veel suggesties en concrete initiatieven ontvangen. Heeft u een initiatief, idee of vraag, dan kunt u dat doorgeven via floriadealmere.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer