BBO: KRO-uitzending is insinuatie

De Biogas Branche Organisatie (BBO) distantieert zich met nadruk van de 'insinuatie'' dat er grote hoeveelheden schadelijke stoffen worden verwerkt in mestvergisters.

BBO%3A+KRO%2Duitzending+is+insinuatie
©

'Het is diskrediet brengen van een sector die een potentiële bijdrage levert an een duurzame toekomst is voor een publieke omroep een kwalijke zaak', stelt de BBO in een persbericht. 'Zeker wanneer dit gebeurd op basis van uit haar verband gerukte informatie'

De brancheorganisatie reageert hiermee op het KRO-programma Reporter vanavond. 'In de uitzending worden alle biogasinstallaties over een kam geschoren, zowel de industriële als de agrarische', aldus de BBO.

Afval

Aan industriële biogasinstallaties worden andere reststromen toegevoegd, die zijn toegestaan in agrarische vergisters, aldus de BBO. 'Het eindproduct uit een industriële vergister, is dan ook afval en wordt als afval behandeld.'

De organisatie wijst erop dat alle producten bij vergisten bij wet is vastgelegd. Op de naleving wordt nauwlettend gecontroleerd door de NVWA.

Zuinig

'Bovendien is een agrariër zuinig op zijn grond en zijn vee. Het vergisten van mest is een bijkomende activiteit. Hij zal ten koste van alles willen voorkomen dat de kwaliteit van de bodem en/of de gezondheid van het vee veel schade oploopt', aldus de BBO.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 12°
  50 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer