Duitsland+krijgt+inzicht+in+mesttransport
© mestverwerken.wur.nl

Duitsland krijgt inzicht in mesttransport

Duitsland krijgt volledig inzicht in mesttransporten uit Nederland om de controle hierop te kunnen verbeteren. Dat meldt het ministerie van Economische Zaken.

Met deze gegevensuitwisseling wordt handhaving op fraude met grensoverschrijdende mesttransporten vergemakkelijkt. Voor de Nederlandse toezichthouder is het voordeel dat eenvoudiger is na te gaan of mesttransporten naar Duitsland ook daadwerkelijk zijn aangekomen en de mest niet illegaal terug is vervoerd.

Afspraken

De afspraken zijn vastgelegd in een zogenoemd Memorandum of Understanding dat is ondertekend door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), de Landwirtschaftskammer Niedersachsen, de Landwirtschaftskammer Nordrhein-Westfalen en het Landesamt für Natur, Umwelt und Verbraucherschutz Nordrhein-Westfalen.

Inzage

Het geeft de Duitse partijen recht op inzage in dossiers van de NVWA met gegevens over grensoverschrijdende mesttransporten: planningen, meldingen, transportdocumenten, gps-gegevens van laad- en loslocaties en analyses.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  18° / 10°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  30 %
Meer weer