Overloop in Groenlose Slinge

Waterschap Rijn en IJssel wil de Groenlose Slinge aanpakken. Zo komt er een overloopdrempel bij de Lebbenbrugge. Ook gaat het waterschap de kades langs de Meibeek ophogen.

Deze en andere maatregelen komen onder andere voort uit de problemen rond de wateroverlast in augustus 2010. Toen liepen percelen onder water omdat het water na overvloedige neerslag niet weg kon.

Maïspercelen

Daarnaast raakten er maïspercelen langs de Meibeek onder water omdat de kaden langs de beek niet hoog genoeg waren. Ook in 2007 was er al wateroverlast.

Het waterschap liet agrarische ondernemers en LTO Noord langs het traject Beiershorst-Beekvliet meepraten over de te nemen maatregelen. Deze kwamen donderdag aan de orde bij een informatiebijeenkomst in Borculo. De plannen liggen tot en met 3 december ter inzage.

Extreme buien

Het waterschap wil de beek natuurlijker inrichten. Ze gaat kades verleggen en verhogen en 9 hectare geschikt maken voor de opvang van water. Zo wil ze extreme buien opvangen. Ook streeft het waterschap ernaar het water langer vast te houden in droge tijden. Beide zijn in het kader van de klimaatverandering.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer