Hoorzittingen RWE-centrale in Groningen

Provincie Groningen houdt vandaag een reeks hoorzittingen over de natuurvergunning voor de kolencentrale van RWE in de Eemshaven, vlak bij de Waddenzee.

Milieuorganisaties en lokale overheden, ook uit Duitsland, kunnen tijdens de hoorzittingen hun bezwaren kenbaar maken. De centrale is in hun ogen veel te vervuilend en bovendien onnodig.

In totaal zijn ruim 6300 bezwaren tegen de vergunning ingediend. Die zijn door de provincie stuk voor stuk beoordeeld. Zo'n 6200 bezwaren zijn niet-ontvankelijk verklaard, omdat de indieners geen directe relatie hebben met de bouw van de centrale. Enkele tientallen bezwaarmakers komen uit de directe omgeving van de Eemshaven en een kleine 200 uit Duitsland, vooral van het Waddeneiland Borkum.

Raad van State

De kolencentrale in aanbouw is al jaren onderwerp van juridische procedures. In augustus vorig jaar vernietigde de Raad van State de natuurvergunning van de provincie. De bouw van de centrale kon echter doorgaan met een gedoogvergunning. In juni gaf het provinciebestuur een nieuwe natuurvergunning af.

De kolencentrale van RWE in de Eemshaven moet de grootste van Nederland worden en kost € 2,6 miljard. De bouw is al ruim over de helft.

ANP

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer