Food Valley Award voor Solynta

Het Wageningse bedrijf Solynta is gisteren in Arnhem onderscheiden met de Food Valley Award voor de hybrideveredeling van aardappelen.

De prijs is gisteren uitgereikt tijdens de Food Valley Expo. Naast Solynta waren de Scoutbox voor insecten van Cropwatch en de conserveringsmethode voor vruchtensappen van producent Hoogesteeger genomineerd.

De jury beoordeelde de genomineerden onder meer op innovativiteit, economische haalbaarheid en samenwerking. Volgens de jury biedt met name de uitvinding van Solynta grote kansen voor de hele aardappelsector.

Stroomversnelling

Met een nieuwe gepatenteerde hybridemethode brengt Solynta de aardappelveredeling in een stroomversnelling. Met de methode is het onder meer mogelijk om relatief snel gewenste eigenschappen in bestaande rassen te kruisen.

'Het winnen van de Food Valley Award is geweldig', reageert Pim Lindhout. 'We zijn nu in een fase beland dat we partners in de keten zoeken voor een verdere ontwikkeling van de methode. Zo'n prijs kan ons daarbij enorm van dienst zijn.

In Nieuwe Oogst verscheen eerder dit jaar een reportage over de activiteiten van Solynta en de hybrideveredeling bij aardappelen. Zie daarvoor onderstaande pdf.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer