Regels antibiotica snel aangepast

In de zomer van 2013 wordt de wettelijke regel van kracht dat antibiotica in de veehouderij alleen nog door dierenartsen toegediend mogen worden. Dat verwachten minister Edith Schippers (Volksgezondheid) en staatssecretaris Henk Bleker (EL&I).

Beide bewindslieden rekenen erop dat de Wet dieren in elk geval voor het onderwerp diergeneesmiddelen per 1 januari 2013 in werking treedt. Ook het Besluit houders van dieren en het Besluit Diergeneeskundigen wordt zo snel mogelijk van kracht.

Daarmee begint de overgangstermijn van zes maanden die voorafgaat aan de UDD-maatregel (uitsluitend door dierenartsen). In principe kunnen alleen dierenartsen dan nog antibiotica toedienen aan de dieren.

Uitzondering

Hierop geldt een uitzondering voor veehouders die een één op één relatie met hun dierenarts hebben. De komende tijd zullen de voorwaarden worden geformuleerd waaronder deze ondernemers alsnog antibiotica mogen toedienen. De minister en de staatssecretaris beloven dat ze het bedrijfsleven zullen betrekken bij de praktische uitwerking daarvan.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer