Boete voor illegale handel antibiotica

Een handelsonderneming uit Genemuiden kreeg gisteren van de economische politierechter een boete van € 10.000, waarvan de helft voorwaardelijk. Dat gebeurde vanwege illegale handel in diergeneesmiddelen.

Boete+voor+illegale+handel+antibiotica
© no ps

De handelsonderneming leverde ontstekingsremmers, ontwormingsmiddelen en medicijnen tegen darmvirus en leverbot aan zowel dierenartsen als particulieren.

Het bedrijf deed dat zonder dat er een arts aan te pas kwam, meldt de Stentor. Achteraf zette die pas zijn handtekening op de recepten.

Telefonisch consult

De handelsonderneming zou wel vooraf telefonisch consult hebben gehad met een arts, maar dit werd door de officier van justitie niet geloofd. Afnemers verklaarden volgens haar dat de medicijnen 'rechtstreeks uit de wagen' werden verkocht.

De leverancier stelde tijdens de rechtszaak dat de regelgeving ingewikkeld is. De medicijnen mochten voor 2008 immers nog zonder recept worden geleverd. 'Je kon het op iedere straathoek kopen', vertelde hij.

Uierontsteking

'Bovendien kan een beetje veehouder zelf wel inschatten wanneer bijvoorbeeld sprake is van uierontsteking', stelde de leverancier.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer