Cono zet nieuwe duurzaamheidstap

Maximaal nog 4 kilo fosfaatkunstmest per hectare strooien in 2015 en dan ook over zijn op 100% groene energie. Dat zijn 2 van de eisen die Cono Kaasmakers-leden moeten halen om een extra halve cent op het melkgeld te verdienen vanaf 2013.

Cono+zet+nieuwe+duurzaamheidstap
© Foto: CONO Kaasmakers

Eerder al maakte de zuivelcoöperatie uit de Beemster bekend een extra plus voor duurzaamheid te introduceren vanaf 1 januari 2013. In deze weken bespreekt het bedrijf met haar melkveehouders de verdergaande duurzaamheidstappen.

Leden die de extra halve cent melkgeld willen verdienen, wordt gevraagd minimaal 2 jaar aan een cursustraject deel te nemen. Daarnaast is gebruik van derde en vierde generatie antibiotica vanaf 2014 helemaal passé bij de voorlopers van Cono en beperken ze het stikstofoverschot verder.

Koekompas

Verder moeten melkveehouders bovengemiddeld scoren op onderdelen als diergezondheid en voeding & water uit het koekompas. Cono-manager Duurzaamheid Catrinus Wierda benadrukt dat het geen moeten is deel te nemen.

'Als na de nu lopende bijeenkomsten iets meer dan de helft aansluit, vinden we dat ook een mooie eerste stap. Wij stellen geen normen, maar zijn op duurzaamheidsgebied ambitieus. We overleggen daarbij met de leden wat redelijkerwijs mogelijk extra is te doen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer