PT-heffingen lager, systematiek eenvoudiger

Productschap Tuinbouw (PT) stelt voor om de heffingen in bijna alle sectoren vanaf 2013 verder te verlagen en de heffingsystematiek te vereenvoudigen.

Dat blijkt uit voorgestelde nieuwe heffingsverordeningen waarover de commissies Voedingstuinbouw en Sierteelt en Groen binnenkort beslissen.

In bijna alle sectoren is sprake van een vereenvoudiging van de heffingssystematiek in de vorm van een areaalheffing voor de teelt in plaats van een heffing gebaseerd op omzet. De handel zal in veel gevallen te maken krijgen met een heffing die gebaseerd is op verkopen.

Handel

In de praktijk levert dit de meeste sectoren een verlaging op. Bloementelers betalen ruim 60% minder, de bloemenhandel bijna 90% minder. De ongewijzigde systematiek voor hoveniers, op verzoek van de sector, leidt voor die groep ondernemers tot een heffingverhoging van 7%.

De heffingen werden in 2012 gemiddeld 30% lager. Daarnaast heeft PT een reorganisatie doorgevoerd en taken afgestoten, waardoor de totale begroting is gedaald naar € 34 miljoen tegen € 73 miljoen in 2012.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer