Einde stijging suikernotering

Op de internationale suikermarkten is als gevolg van positieve oogstprognoses een einde gekomen aan de stijging van de noteringen voor witte suiker en ruwe suiker.

In de periode na eind september stegen de noteringen aanvankelijk. In de loop van vorige week kwam daar verandering in na positieve berichtgeving over de suikeropbrengsten.

Voor levering in december kwam in Londen de notering voor witte suiker uit op € 45,81 per 100 kilo. Dit was 2 weken geleden nog € 44,41. De notering voor ruwe suiker voor levering in maart 2013 steeg in New York van € 34,98 naar € 36,36.

Forse groei Oekraïne

Volgens een verslag van de Suikerbegeleidingscommissie van Productschap Akkerbouw voorzien analisten onder meer een forse groei van de suikerproductie in de Oekraïne. Deze extra suiker zal vooral worden gebruikt voor export naar het Midden-Oosten en voor de productie van ethanol.

Door een tekort aan neerslag verwacht India in 2012-2013 ongeveer 5 miljoen ton minder suiker te oogsten dan vorig jaar. De oogst wordt nu geraamd op 23 miljoen ton. De lagere oogst heeft vermoedelijk geen gevolgen voor de export aangezien er voldoende suiker op voorraad ligt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer