Vion sluit Schotse vleesfabriek

Vion gaat de verliesgevende Schotse vestiging Hall’s of Broxburn gefaseerd sluiten. Dat is besloten na een onderzoek dat 90 dagen in beslag nam.

Samen met vakbonden, werknemers en een taskforce van het Schotse parlement is gekeken naar mogelijke oplossingen.

Eerder verwierp Vion een reddingsplan van de Schotse overheid. Die wilde de fabriek kopen voor ?€ 2,5 miljoen en vervolgens aan Vion verhuren. Daarnaast had de overheid een actieplan opgesteld om jaarlijks op de bedrijfsvoering € 4 miljoen te besparen.

Vion weest het aanbod af, omdat de fabriek niet efficiënt is ingedeeld en een reddingspoging alleen maar uitstel van de sluiting zou betekenen.

Grampian

Vion kreeg de Schotse slachterij, waar 1700 mensen werken, in 2008 in handen bij de overname van de Grampian Country Food Group. Sindsdien is gepoogd om de vestiging winstgevend te krijgen, maar dat is niet gelukt.

Werk overgeheveld

Het werk van de Hall’s of Broxburn slachterij zal worden overgeheveld naar andere Britse vestigingen van Vion. De komende maanden zullen alle enkele activiteiten stoppen. Het is de bedoeling om de vestiging per februari 2013 volledig te sluiten.

Reorganisatie

Vion moet dit jaar in Nederland, Duitsland en Groot-Brittannië versneld reorganiseren. Dat gebeurt om het financieel resultaat weer op orde te krijgen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer