Slootwater West-Bommelerwaard weer veilig

Boeren en tuinders in de West-Bommelerwaard kunnen weer slootwater gebruiken. Nieuwe metingen laten volgens Waterschap Rivierenland zien dat er ook voor dit gebied geen gevaar meer is.

Het waterschap constateerde op 21 september bij bedrijf Satter Roses in Poederoijen een illegale lozing van verontreinigd bedrijfsafvalwater. Uit monsters blijkt nu dat het water was vervuild met het gewasbeschermingsmiddel Dimethomorf.

Snelle maatregelen voorkwamen dat de vervuiling zich uitbreidde. Zo plaatste het waterschap schotten om verspreiding tegen te gaan.

Bedrijfsafvalwater

De hoeveelheid Dimethomorf in het slootwater was aanzienlijk minder dan in april 2012. Toen was er bij hetzelfde bedrijf een lozing van bedrijfsafvalwater met Dimethomorf in de Bommelerwaard.

De vervuiling bleef beperkt tot het zuidelijke deel van West-Bommelerwaard. Nieuwe metingen tonen dat er ook voor dit gebied geen gevaar meer is. Verder blijkt dat de vervuiling niet in de bodem van sloten zit.

Handhavingstraject

Het waterschap is een handhavingstraject gestart. Rivierenland verzamelt gegevens voor een claim bij het bedrijf waar illegaal verontreinigd bedrijfswater is geloosd.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer