Dales%3A+%27Oproep+intensievere+landbouw+bizar%27
© Dierenbescherming

Dales: 'Oproep intensievere landbouw bizar'

De oproep om intensievere landbouw van Wageningen UR-bestuursvoorzitter Aalt Dijkhuizen is te bizar voor woorden. Dat vindt algemeen directeur Frank Dales van de Dierenbescherming.

Dijkhuizen dreigt volgens Dales in zijn www.nieuweoogst.nu/scripts/edoris/edoris.dll?tem=LTO_TEXT_VIEW&doc_id=1819441betoog met wereldwijde honger als de landbouw niet verder wordt geïntensiveerd. 'Nog meer vee-industrie in plaats van minder?', vraagt Dales zich af in zijn weblog af.

'En het wereldvoedselprobleem was toch vooral een verdelingsvraagstuk? Of hebben we ons allemaal ongelooflijk vergist?', gaat hij verder.

Meer voedsel

Dat je voor meer aardbewoners meer voedsel nodig hebt, begrijpt iedereen, geeft Dales aan 'Dat je dan wel kijkt naar milieu en niet naar dierenwelzijn en dat dan duurzaam durft te noemen, is een gotspe.'

De redenering van Dijkuizen noemt hij in zijn www.dierenbescherming.nl/nieuws/3084weblog populistisch. 'De 'man in de straat' is wellicht ook van mening dat we inderdaad problemen kunnen verwachten als iedere Chinees straks een koelkast heeft, een auto voor de deur en iedere dag plofkip of een andere product uit de vee-industrie op tafel.'

Koelkast

Maar zo eenvoudig is het in zijn ogen niet. 'De koelkast is allang niet meer dezelfde als die van onze oma. China bouwt aan een zeer moderne infrastructuur voor openbaar vervoer. Het zou wel eens zo kunnen zijn dat Chinezen niet iedere avond behoefte hebben aan aardappelen, groenten en vlees.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  9° / 6°
  25 %
 • Donderdag
  8° / 6°
  70 %
 • Vrijdag
  7° / 4°
  50 %
Meer weer