100 jaar aardappelmoeheid

Het is bijna 100 jaar geleden dat in Nederland voor het eerst aardappelcysteaaltjes zijn gevonden als veroorzakers van aardappelmoeheid.

100+jaar+aardappelmoeheid
© Plantenziektekunde.nl

Deze gelegenheid grijpt aardappelbedrijf TPC (The Potato Company) aan om op donderdag 6 september een bijeenkomst te organiseren over aaltjes in de aardappelteelt. Plaats van handeling is het hotel van Van der Valk in Emmeloord. De bijeenkomst begint om 9.30 uur.

'De dreiging van aaltjes voor de teelt van pootgoed wordt steeds groter in Nederland. Aantastingen zijn inmiddels landelijk te vinden en ook consumptietelers krijgen steeds meer te maken met opbrengstderving vanwege besmettingen van aardappelcysteaaltjes', zegt Koen Klaasse Bos van TPC.

Op een rij zetten

Volgens Klaasse Bos is de bijeenkomst vooral bedoeld om de maatregelen voor beheersing van aaltjes in de aardappelteelt eens goed op een rij te zetten. Onder meer vertegenwoordigers van NAK en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), de aardappelkweker Jan van Loon en Hetty Regeer van NemaDecide komen aan het woord over de impact van aardappelmoeheid.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  10° / 5°
  30 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  30 %
 • Zaterdag
  10° / 6°
  55 %
Meer weer